dimosiografika.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άκης Τσελέντης: «Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι» – Viral στα γαλλικά μέσα η εισαγγελική παρέμβαση για το πρωταπριλιάτικο αστείο

Κοινοποίηση

Ο Άκης Τσελέντης ξεσπά κατά των εισαγγελικών Αρχών μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για το πρωταπριλιάτικο αστείο. H ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δεν φάνηκε τελικά σαν αστείο, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας στο MEGA, ο Άκης Τσελέντης ξέσπασε κατά των εισαγγελικών Αρχών, κάνοντας λόγο για επιλεκτική ευαισθητοποίηση. «Να γελάσω ή να κλάψω; Μάλλον να γελάσω. Είμαστε σε μία χώρα που ποινικοποιείται το αστείο. Έχουμε, δηλαδή, επιλεκτική ευαισθητοποίηση στη δικαιοσύνη, εάν είναι δυνατόν», δήλωσε.

«Τόσους μήνες βγάζω σχολεία – φέρετρα, που είναι ετοιμόρροπα και δεν πήγε κανένας εισαγγελέας κατά αυτών των τύπων. Τώρα κοιτάνε εμένα, επειδή έβγαλα ένα αστείο ότι θα… αδειάσει το Αιγαίο!».

Διεθνώς… ρεζίλι
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, το θέμα αυτό το κάλυψαν τα γαλλικά και ιταλικά μέσα, σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για το αστείο του.

«Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι! Εδώ αφήνουν ένα βιαστή ανηλίκων ελεύθερο και ασχολούνται με τον Τσελέντη. Είναι γελοία πράγματα αυτά», είπε.

«Εδώ και ένα χρόνο βγήκε κάποιος και έλεγε για σεισμό 7 Ρίχτερ κάτω από τη Θήβα. Μου πήρε έξι μήνες να ησυχάσω τον κόσμο. Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία βγήκαν κάποιοι και έλεγαν 8 Ρίχτερ στο Ιόνιο, εκεί βγήκα πάλι και ηρέμησα τον κόσμο. Τώρα λένε εν μέσω τουριστικής περιόδου ότι θα κάνει μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό και το Ιόνιο και το διέψευσα πάλι. Δεν θα πω ονόματα, αλλά ο συνάδελφος δεν έχει αφήσει περιοχή της χώρας που να μην έχει κάνει πρόβλεψη», σχολίασε.

Στο ενδεχόμενο να του ασκηθεί δίωξη ο Άκης Τσελέντης σχολίασε χιουμοριστικά «μακάρι να διωχτώ, διαφήμιση θα μου κάνουν», αν και ωστόσο πιστεύει ότι ο εισαγγελέας δεν θα του ασκήσει δίωξη γιατί θα καταλάβει ότι η ανάρτησή του ήταν στο πλαίσιο του χιούμορ.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη
Tο πρωταπριλιάτικο αστείο για το ηφαίστειο της Σαντορίνης έγραφε «δυστυχώς δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο. Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο, το γνωστό Tripanteco παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος. Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko στο Πινοκιστάν δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη. Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%» έγραψε.

newsbeast

Related posts

Γαλλία: Το Παρίσι θα απαγορεύσει από τον Σεπτέμβριο τα ηλεκτρικά πατίνια

Oμάδα Σύνταξης

Οι πρώτες επιτυχίες του Powerlifting στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Berlin 2023

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για ασφαλή αγορά και κατανάλωση τροφίμων ενόψει Πάσχα

Oμάδα Σύνταξης