dimosiografika.gr
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είδα το Δασκαλάκη να κλαίει και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη»

Κοινοποίηση

Με κενό το εδώλιο της κατηγορουμένης, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου απουσίαζε σήμερα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, λόγω ίωσης, συνεχίστηκε η δίκη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.  

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εξετάστηκαν δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου του Ρίο.

Η νοσηλεύτρια Γεωργία Παπανίκου περιέγραψε τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

«Ήμουν βάρδια όταν ήρθε η Τζωρτζίνα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του κ. Χασαπόπουλου στον κ. Ηλιάδη. «Ανδρέα σου παραδίδω το παιδί αυτό, είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας, έχουν χάσει άλλα δύο, θέλω να κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν». Τα λόγια αυτά έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου, πολλές φορές τα ακούω στο κεφάλι μου.

Όταν ήρθε η Τζωρτζίνα ήταν δύσκολη η κατάσταση μέχρι να σταθεροποιιήσουμε το παιδί, φύγαμε αργότερα εκείνη την ημέρα» περιέγραψε η μάρτυρας, προσθέτοντας «Είχα βάρδιες όλη την εβδομάδα. Το παιδί ήταν διασωληνωμένο. Υπήρχαν δυσλειτουργίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση η ζωή της».

Όπως τόνισε η μάρτυρας η Ρούλα Πισπιρίγκου «Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να την βρεις. Έχω συνηθίσει να θέλουν να μείνουν και ένα λεπτό παραπάνω. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους».

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε μαζικά αιτήματα φιλίας στο προσωπικό του νοσοκομείου και εκείνη το αποδέχθηκε με αποτέλεσμα να βλέπει τις αναρτήσεις της.

«Κάποια στιγμή το καλοκαίρι αφού η Τζωρτζίνα είχε πάρει εξιτήριο, είδα σε ανάρτηση ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ήθελε και εγώ να κάνω ένα μεταπτυχιακό επικοινώνησα μαζί της και μου είπε πως είναι σεμινάριο. Μου είπε πως παρακολουθούσε ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής καθώς η Τζωρτζίνα είναι πλέον ΑΜΕΑ και στη δεδομένη στιγμή το Πάντειο είχε προσφορά και μπορούσες να επιλέξεις και ένα ακόμα σεμινάριο και εκείνη επέλεξε εγκληματολογία. Σκεφτόμουν γιατί μία μητέρα που έχει ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση να αναρτήσει τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής» τόνισε η μάρτυρας.

Η νοσηλεύτρια επισήμανε και την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση και συμπεριφορά του Μάνου Δασκαλάκη σε σχέση με την κατηγορούμενη. «Είδα το Μάνο Δασκαλάκη καταβεβλημένο να κλαίει και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη να τον παρηγορεί» είπε η κυρία Παπανίκου στην κατάθεση της.

Πρόεδρος : Αυτό δεν συνηθισμένο; Ο ένας γονιός να καταρρέει και ο άλλος να είναι ψύχραιμος;

Μάρτυρας : Στα μάτια μου όχι, από την εμπειρία που έχω. Θα περίμενα η μητέρα να είναι έτσι κι μάλιστα μία μητέρα που έχει χάσει το άλλο παιδί της 20 ημέρες πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Πρόεδρος : Διαπιστώσατε εσείς κάποια δυσφορία των γονιών σχετικά με τους χειρισμούς των γιατρών;

Μάρτυρας : Το μόνο περιστατικό που θυμάμαι δυσφορία ήταν όταν της είπε ο κ Ηλιάδης να δει ψυχίατρο. Δυσαρεστήθηκαν με αυτήν την προτροπή και οι δυο γονείς.

Πρόεδρος : Διαπιστώσατε εάν υπήρχε ικανοποίηση;

Μάρτυρας : Αυτό βλέπαμε ήταν πως ήταν ευχαριστημένοι. Ενημερώνονταν καθημερινά, δεν υπήρχε παράπονο αντιρρήσεις. Στο FB ανέβαζε αναρτήσεις που εξυμνούσε Ηλιάδη.

Πρόεδρος : Σας είχε πει πως είχε ιατρικές γνώσεις; Πως σας το είπε;

Μάρτυρας : Κάτι έκανα, είδα ότι μιλάει σαν άνθρωπος που δεν είναι έξω από χώρο και μου είπε «συνάδελφος νοσηλεύτρια είμαι κι εγώ». Αυτό μου το είπε στην πρώτη νοσηλεία.

Πρόεδρος Έχετε δει γονιό να μην κλαίει, χτυπιέται αλλά να εκφράζει το ενδιαφέρον του κάνοντας ερωτήσεις;

Μάρτυρας : Έχω δει γονείς να είναι σκληροί αλλά δεν έχω δει γονείς να μην λυγίζουν. Έχω δει θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου.

(…)

Εισαγγελέας : Πότε γίνεται φίλοι στο FB;

Μάρτυρας : Το πρώτο διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Δεχθήκαμε όλοι μαζικά τα αιτήματα.

Εισαγγελέας : Άλλες αναρτήσεις θυμάστε;

Μάρτυρας : Ναι. Ευχαριστούσε τον Ηλιάδη που έσωσε το παιδί της. Βόλτες με σύζυγο. Με παιδί από πάρτι γενεθλίων. Θυμάμαι αναρτήσεις από κάποια συναυλία με σύζυγο. Ανάρτηση με μπάνιο στη θάλασσα μαζί με σύζυγο όταν νοσηλευόταν το καλοκαίρι η Τζωρτζίνα.

Εισαγγελέας : Η Τζωρτζίνα μπορούσε να δεχθεί ερεθίσματα;

Μάρτυρας : Ήταν σε βαριά κατάσταση. Όμως φαινόταν ότι μέρα με μέρα αντιλαμβανόταν κατάσταση. Όταν πηγαίναμε να της κάνουμε κοτσιδάκια, φαινόταν σαν να αναγνωρίζει κάποια πρόσωπα. Αντιδρούσε στα επώδυνα ερεθίσματα.

Εισαγγελέας : Μπορούσε η μητέρα να περιποιηθεί παιδί;

Μάρτυρας : Βεβαίως, τους ενθαρρύνουμε.

Εισαγγελέας : Το έκανε;

Μάρτυρας : Δεν την έχω δει.

Ένορκος : Είχε αλληλεπίδραση με την μητέρα η Τζωρτζίνα; Όταν της μίλαγε η μητέρα και ο πατέρας αντιδρούσε;

Μάρτυρας : Φαινόταν σαν να αναγνώριζε πρόσωπα. Δεν είδα κάτι περίεργο.

Ένορκος : Μας είπατε αυτά ότι από την εμπειρία σας ήταν ψυχρή, εσείς γιατί την κάνατε φίλη στο FB;

Μάρτυρας : Εγώ λέω τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ.

Ένορκος : Ναι αλλά βγάζετε και υποκειμενικά συμπεράσματα.

Από την πλευρά της, η νοσηλεύτρια, Αγγελική Καρβουνίδου, τόνισε στην κατάθεση της πως δεν παρατήρησε κάτι περίεργο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ωστόσο περιέγραψε την κατηγορούμενη ως έναν άνθρωπο που δεν έβγαζε συναίσθημα.

«Ήταν στο παιδί της ως υποστηρικτής. Εγώ τα περιποιούμαι τα παιδιά τα χτενίζω το πρωί και όταν μπαίνουν οι μανάδες, ευχαριστούνται τους αρέσει δεν το έβλεπα αυτό» τόνισε η νοσηλεύτρια.

Πρόεδρος : Το επισκεπτήριο πόση ώρα είναι στη ΜΕΘ;

Μάρτυρας : Μία ώρα το πρωί και μία απόγευμα. Ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει όλη την ώρα όμως λόγω covid-19 το είχαμε περιορίσει.

Πρόεδρος : Υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση για κάποιο γονέα; Μπορούσε να βγάλει παιδί;

Μάρτυρας : Δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά. Έχει προθάλαμο και τους επιτρέπουμε να κάτσουν εκεί με παιδί τους και υπάρχει και ένα μόνιτορ.

Πρόεδρος : Αυτό συνέβαινε με Τζωρτζίνα και γονείς της;

Μάρτυρας : Ναι.

Πρόεδρος : Πέρα από την ώρα που έμπαιναν στη ΜΕΘ;

Μάρτυρας : Ναι.

Πρόεδρος : Έχετε πει ότι η μητέρα καθόταν 5 με δέκα λεπτά και όχι όλη τη διάρκεια, αυτό συνέβαινε διότι ήταν οι συνθήκες του covid-19;

Μάρτυρας : Κάποιες λόγω covid-19. Κάποιες φορές άλλες φορές συνέβαινε διότι είχε έρθει ο σύζυγος της να την πάρει δεν είχε το μεταφορικό.

Πρόεδρος : Διαπιστώσατε δυσφορία γονέων απέναντι στους ιατρούς;

Μάρτυρας : Όχι

Πρόεδρος : Διαπιστώσατε ευχαρίστηση;

Μάρτυρας : Ήταν ευχαριστημένοι με όλους τους γιατρούς. Έβλεπα πως μιλάγαμε. Είχα οικειότητα τους μίλαγαν ακόμα και στον ενικό.

(…)

Συν. Υπερ : Στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήταν ψυχρή και απρόσιτη. Μπορείτε να περιγράψετε ένα τέτοιο σκηνικό;

Μάρτυρας : Δεν έβγαζε ένα συναίσθημα. Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία. Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτένιζα και της έκανα κότσιδα. Συνήθως οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά της, γελάνε… σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό

Συν. Υπερ : Ο κ. Ηλιαδης είπε ότι ήταν τυπικότατη και καθόταν για ώρες στην εντατική. Έχουμε και σχετικές φωτογραφίες.

Μάρτυρας : Πολλές φορές ήταν και ο κ. Ηλιάδης μαζί με τους γονείς για να τους ενθαρρύνει.

ΣυνΥπερ: Σας είχε μεταφέρει ο κ.Ηλιαδης ότι δεν ήταν κοντά στο παιδί;

Μάρτυρας: τυπική ήταν. Ήταν όμως απρόσιτη προς εμάς, άλλοι γονείς ρωτάνε, έχουν απορίες, φόβους για το παιδί. Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστη και δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά.

Η δίκη συνεχίζεται στις 2 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related posts

Απόρρητο έγγραφο Αμερικανών διπλωματών προειδοποιούσε για τους κινδύνους αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Oμάδα Σύνταξης

Μετά τις εκλογές η ενεργοποίηση του συστήματος μαζικών εκτιμήσεων ακινήτων

Oμάδα Σύνταξης

Η στάθμη του Ατλαντικού ωκεανού απειλεί παραθαλάσσιες πόλεις των ΗΠΑ

Oμάδα Σύνταξης