dimosiografika.gr
Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη χρειάζεται ασφάλεια – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πληρώσουν τον φράχτη οι φορολογούμενοι

Κοινοποίηση

Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης – Να απαντήσουν αν θα τον γκρεμίσουν και θα επιστρέψουμε σε λογικές ανοιχτών συνόρων

Η Ορεστιάδα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο ενόψει της υπογραφής, σήμερα το απόγευμα, της σύμβασης για την κατασκευή επιπλέον 35 χλμ. του φράχτη στον Έβρο.

Χαρακτήρισε την ασφάλεια «προϋπόθεση για την ανάπτυξη« και διεμήνυσε ότι «αν δεν βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τον φράχτη στον Έβρο, θα χρηματοδοτήσουμε το έργο με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Ο πρωθυπουργός «κάρφωσε» και την αντιπολίτευση για τη στάση της όσον αφορά τον φράχτη και γενικά το μεταναστευτικό λέγοντας ότι «εδώ πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να μην ψαρεύουμε σε θολά νερά. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα γκρεμίσει τον φράχτη επιστρέφοντας σε λογική ανοιχτών συνόρων; Εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύονται τον φράχτη και φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία για να μην χρηματοδοτηθεί το τεχνητό ανάχωμα. Δηλαδή να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη αλλά να το πληρώσετε εσείς οι φορολογούμενοι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας αλλά και να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και κοινωνική συνοχή κυρίως για τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγκεντρωμένους.

Οπως τόνισε «δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχει Ελληνίδα και Έλληνας που να αισθάνεται ότι δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με όσους ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Υπενθύμισε, μάλιστα ότι «το έχω γούρι σε κάθε εκλογική μου αναμέτρηση είτε για την προεδρία της ΝΔ είτε ήταν στην προηγούμενη μεγάλη μάχη να ξεκινώ από τον βόρειο Έβρο, την Ορεστιάδα, την πορεία να μεταφέρουμε σε όλους τους Έλληνες ότι πρέπει σταθερά, δυναμικά, να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη και στις 21 Μαΐου γι’ αυτό θα ψηφίσουμε».

«Εξάλλου επέλεξα να είμαι υποψηφιος εδώ στον Έβρο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Θα ξεριζώοσυμε όλες τις εστίες ωχαδελφισμού 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη λέγοντας ότι «μετά την πρόσφατη τραγωδία που μας πλήγωσε και μας εξόργισε έχουμε αυξημένη υποχρέωση να επενδύσουμε ώστε η χώρα να έχει ασφαλή τρένα. Η τραγωδία με κάνει να επαναφέρω τη δέσμευση που είχαμε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Θα αλλάξουμε το κράτος ουσιαστικά και δραστικά και θα ξεριζώοσυμε όλες τις εστίες ωχαδελφισμού που κρατάνε ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω».

Όπως σημείωσε «το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, αυτά δεν συνέβαιναν πριν από 4 χρόνια, έχουμε πλέον το 112 και έναν μηανισμό που ανταποκρίνεται στις φυσικές κατστρορφές και δοκιμάστηκε όπως συνέβη και στον Έβρο με τη φωτιά στη Δαδιά»

«Όμως υπάρχουν ακόμα εστίες προβλημάτων στο κράτος που δεν έχουμε εξαλείψει. Θα αποτελέσει για μένα πρώτη προτεραιότητα για να μην δούμε ξανά τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτές που μας πλήγωσαν» κατέληξε για το θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

Έρχονται ριζικές αλλαγές στον σιδηρόδρομο – Οι εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Oμάδα Σύνταξης

Ποτάμι από λύματα ο δρόμος μπροστά στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη

Oμάδα Σύνταξης

Πάσχα 2023: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό και τραμ

Oμάδα Σύνταξης