dimosiografika.gr
Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας 18χρονου επιβάτη – «Βλέπει στον ύπνο του τον κολλητό του να πηδά από το παράθυρο»

Κοινοποίηση

Βαθιά χαραγμένη στο μυαλό των επιζώντων της τραγωδίας στα Τέμπη θα μείνει για πάντα η μοιραία διαδρομή του τρένου Intercity 62, και τα όσα έγιναν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο πατέρας ενός επιβάτη του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη μίλησε στο newsit.gr, καταθέτοντας τα όσα βιώνει το παιδί του από εκείνη τη μέρα.

«Μόνο θλίψη νιώθουμε για το γεγονός. Το παιδί δεν έχει έπαθε τίποτα δόξα το Θεό. Πλέον δεν βλέπουμε τηλεόραση, γιατί δεν μπορεί. Δεν θέλει να το συζητάει καθόλου» λέει ο πατέρας.

Όπως εξηγεί «γύριζαν -ο γιος μου με τους φίλους του- στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης γιατί την Τετάρτη είχαν μάθημα. Είχε τελειώσει η εξεταστική του, είχε γράψει καλά και μαζί με τους συμφοιτητές του έφυγαν για την Πάτρα και επέστρεφαν».

Ο κ. Γιώργος περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που έζησε ο γιος του μετά την μοιραία σύγκρουση. «Αμέσως μόλις βγήκε από το τρένο μαζί με κάτι φίλους του είχε το κινητό του μαζί και επικοινώνησε μαζί μας. Από το δικό του κινητό έπαιρναν και άλλα παιδιά τηλέφωνο τους δικούς τους. Ύστερα τους έχασε και καλούσαν άλλοι γονείς στο κινητό του παιδιού μου. Όταν μας πήρε, μας έλεγε πράγματα που δεν τα κατανοούσαμε, δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε τι μας έλεγε. Μας περιέγραφε αποσπασματικά, μας μιλούσε για φωτιές, γκρεμίσματα, αναποδογυρίσματα, για νεκρούς, τσιρίδες, φωνές. ”Μπαμπά, εκτροχιάστηκε το τραίνο, έχει φωτιές, σκοτώθηκαν άνθρωποι” μου είπε όταν με πήρε τηλέφωνο. Εγώ με την γυναίκα μου εκείνη την ώρα θεωρούσαμε ότι θα έφτανε στην Θεσσαλονίκη, είχαμε ησυχάσει αφού μπήκε στο τραίνο και κατά τις 11.30 μ.μ περιμέναμε θα είχε φτάσει. Και τελικά μέσα στην ηρεμία μας, μας πήρε και μας έλεγε τρομερά πράγματα».

Στο άκουσμα του τρομαγμένου γιου τους, μπροστά στη θέα του απόλυτου χάους, οι γονείς του 18χρονου έφυγαν κατευθείαν από το σπίτι τους στην Πτολεμαϊδα για να το βρουν.

«Το παιδί μας είπε ότι ήταν από τους πρώτους που μετέφεραν με τα λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη. Και εμείς περιμέναμε στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης και πήραμε με το αμάξι τον γιο μου και τους φίλους του. Τα πήγαμε πρώτα στο σπίτι γιατί θέλαμε να τα περιποιηθούμε γιατί χρειάζονταν να ηρεμήσουν ψυχικά, ενώ εξωτερικά είχαν λίγα χτυπήματα. Έκαναν μπάνιο, έκατσαν όλα μαζί και κοιμήθηκαν όσο μπόρεσαν. Την άλλη μέρα το πρωί τα πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ».

Παρά το γεγονός ότι μόνο λίγες αμυχές θυμίζουν αυτό το ταξίδι, ο εφιάλτης που αντίκρισαν κατάματα ο 18χρονος αλλά και δεκάδες επιβάτες που επέζησαν, θα μείνει χαραγμένος στην ψυχή τους. Όπως λέει ο πατέρας του νεαρού φοιτητή «την επόμενη μέρα το παιδί είχε ζαλάδες. Τώρα ξυπνάει πολλές φορές στον ύπνο του, δεν κοιμάται καλά, ιδρώνει πολύ. Μάλιστα έχει έναν κολλητό φίλο που δεν ήταν μαζί του στο ταξίδι. Αλλά τον βλέπει σε όνειρο ότι πηδάει από το παράθυρο του τραίνου και σκεφτόταν αν πρόλαβε ή δεν πρόλαβε να ζήσει».

Μάλιστα ο πατέρας του 18χρονου σπουδαστή συγκλονίζει, μιλώντας στο newsit.gr, καθώς αναφέρει «από την μία δοξάζω τον Θεό που το παιδί μου είναι καλά, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί νεκρό. Αυτό δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, μας πιάνει πανικός, θλίψη για τα άλλα τα παιδάκια».

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εμπορικό τρένο από την Αθήνα – Ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Oμάδα Σύνταξης

ΔΥΠΑ: Μέχρι το τέλος Ιουλίου διακοπές με εξαργύρωση επιταγών κοινωνικού τουρισμού 2022 – 2023

Oμάδα Σύνταξης

Βρετανία: Συνέχιση απεργιών ψήφισαν οι δάσκαλοι

Oμάδα Σύνταξης