dimosiografika.gr
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτίου: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση κατά της 12χρονης του Κολωνού

Κοινοποίηση

Επίθεση από άνδρα με μαχαίρι δέχθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό που είχε πέσει θύμα μαστροπείας, με φερόμενο πρωταγωνιστή τον προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο, σύμφωνα με καταγγελία, τόσο των συνηγόρων της οικογένειας της ανήλικης, όσο και της μητέρας της.

Η Θεανώ Φωτίου, Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και στην υφυπουργό κα Μιχαηλίδου κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στην υπόθεση του Κολωνού, τονίζοντας πως εγκαταλείφθηκε χωρίς προστασία και ασφάλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

εράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση κατά της 12χρονης του Κολωνού.

Αποκάλυψες τα στοιχεία διαμονής του παιδιού και το εγκατέλειψε χωρίς δίχτυ προστασίας και ασφάλειας

H δολοφονική επίθεση στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο ότι το παιδί, αφού στοχοποιήθηκε, εγκαταλείφθηκε χωρίς προστασία και ασφάλεια, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του.

Είναι τραγικό ότι η ίδια η Πολιτεία, που υποτίθεται ότι φροντίζει για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, αντί να στήσει ένα προστατευτικό δίχτυ γύρω του όταν έφυγε από τον Κολωνό, αντί να το συνδράμει με εμπεριστατωμένα μέτρα για την εκπαίδευσή του, μια ήρεμη καθημερινότητα και την ψυχοκοινωνική του αποκατάσταση, και αντί να βοηθήσει και τα άλλα ανήλικα αδέρφια του, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Η αρμόδια για την παιδική προστασία υφυπουργός κα Μιχαηλίδου δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει τον τόπο διαμονής του, το πρόσωπο που το φιλοξενεί και άλλες λεπτομέρειες που το στοχοποιούν και το αφήνουν εκτεθειμένο σε κάθε κίνδυνο, από όπου κι αν προέρχεται. Και παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης διατήρησε στη θέση της την υφυπουργό που καταρράκωσε κάθε αρχή παιδικής προστασίας.

Ακολούθησαν τα επεισόδια εκφοβισμού κατά της 12χρονης και του αδελφού της για τα οποία η τοπική αστυνομία αδιαφόρησε. Και όταν, πριν μια βδομάδα η δικηγόρος του παιδιού ενημέρωσε την εισαγγελία ότι το κορίτσι θυμήθηκε και άλλα στοιχεία και επιθυμεί να τα καταθέσει, η δικαστική λειτουργός δεν το έκρινε απαραίτητο. Αγνόησε επίσης η τοπική αστυνομία τις εκκλήσεις για προστασία μετά τις απειλές και τις απόπειρες εκφοβισμού της 12χρονης. Φαίνεται ότι η αστυνομική προστασία αφορά μεγαλόσχημους, απατεώνες ή μη, και όχι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Και ήρθε στη συνέχεια η χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον της που κατέληξε, ευτυχώς, μόνον στον τραυματισμό της.

Φάνηκε ότι οι βιαστές του κοριτσιού είναι πολύ περισσότεροι από τον «γαλάζιο» «ευσεβή» μαστροπό του και τους φυσικούς αυτουργούς. Είναι όλοι εκείνοι που απέτυχαν να το προστατεύσουν μετά την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας, εκείνοι που το επαναθυματοποίησαν υποχρεώνοντάς το να καταθέσει πέντε φορές στη ΓΑΔΑ, εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε για να το στηρίξουν ψυχοκοινωνικά στη «μετά την καταγγελία» εποχή, ώστε να επουλώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, το μέγα τραύμα του.

Είναι προφανές ότι οι μαστροποί και οι βιαστές δεν συναντούν κανένα εμπόδιο στην προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης του θύματός τους. Και, βλέποντας αυτή την κατάσταση, όλα τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση, σεξουαλική ή μη, ή εκφοβισμό, στο σχολείο ή όπου αλλού, παίρνουν το μήνυμα ότι αν μιλήσουν κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα.

Υποσχόμενος ασφάλεια στους πολίτες στις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εννοούσε τελικά μόνο την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις, όχι την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα και τα αεροδρόμια, όχι το δικαίωμα των παιδιών σε ασφαλή παιδική ηλικία, όχι την ασφάλεια στη δουλειά, στο εισόδημα, στη στέγη, στην καθημερινή ζωή. Η κοινωνία το έχει καταλάβει αυτό καλά και θα απαντήσει κατάλληλα στις 21 του Μάη.

newsbeast

Related posts

Κίνηση τώρα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων προς Πειραιά

Oμάδα Σύνταξης

Πιερρακάκης: «Ευχαριστούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Ρόδου για τη βοήθεια στους πληγέντες»

Oμάδα Σύνταξης

Εξετάζονται μέτρα στήριξης δανειοληπτών που επιβαρύνονται από την αύξηση των επιτοκίων

Oμάδα Σύνταξης